4. Novembra 2022.

“Postaje opasno. Znamo da su Britanci učestvovali u napadu na Krim“

Big Portal

“U nuklearnom ratu nema pobednika i nikada ga ne treba voditi. Stojimo pri toj izjavi”, rekao je Kelin.

Kelin je intervju dao u trenutku kada je Moskva pozvala britanskog ambasadora na razgovor zbog ruskih tvrdnji da su pripadnici britanske mornarice bili umešani u nedavni veliki napad dronom na rusku Crnomorsku flotu u blizini Krima.

Na pitanje da li postoje dokazi o britanskoj umešanosti u napad, Kelin je rekao: “Savršeno znamo da su britanske specijalne snage učestvovale u obuci, pripremi i izvođenju nasilnog napada na rusku infrastrukturu i rusku flotu u Crnom moru. Znamo da se to dogodilo”.

Na insistiranje novinara da iznese dokaze za tvrdnje o umešanosti britanskih specijalaca u napad na Krim, Kelin je rekao da će “dokaze objaviti vrlo brzo, možda čak i sutra”.

“Opasno je jer eskalira situaciju. Može da nas odvede do, rekao bih, tačke bez povratka, ali je povratak uvek moguć. U svakom slučaju, treba izbegavati eskalaciju”, rekao je ruski ambasador

“To je upozorenje”
“To je upozorenje da se Britanija previše uključila u sukob. To znači da situacija postaje sve opasnija”, rekao je on.

Na pitanje da li bi Moskva mogla da upotrebi nuklearno oružje u ratu u Ukrajini, ruski ambasador je odgovorio: “Ne. Uveravamo svet da Rusija neće koristiti taktičko nuklearno oružje u sukobu u Ukrajini“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare