16. Oktobra 2022.

Pospišil: Najteže je protiv Novaka

Big Portal

Njih dvojica su imali priliku nedavno da se sastanu u četvrtfinalu turnira u Tel Avivu, kada je Đoković slavio sa 7:6 (5), 6:3.

Osim što su veliki prijatelji, godinama unazad sarađuju i kroz PTPA organizaciju i bore se za prava kolega iz sveta tenisa.

U podkastu “Match point Canada”, Pospišila su pitali protiv koga mu je bilo najteže da igra.

“Za mene je najteži protovnik definitivno Novak. Ukoliko uzmete u obzir njegov stil igre i činjenicu da najbolje uzvraća servise, da je u tome možda i najbolji svih vremena, a imate u vidu kako ja serviram”, kaže Pospišil.

Bez obzira što je u poseldnjem meču protiv Srbina pružio veliki otpor, nije našao način da ga pobedi.

“Za mene je on veliki izazov. Novak je momak protiv kog ne uspevam da nametnem svoj stil igre. On je sjajan kada je reč o neutralizaciji teških udaraca, čini sve da poen potraje. Svaki put kada sam igrao protiv njega, delovilo mi je da mi je najteže protiv njega”, dodao je Pospišil.

Kanađanin veruje da je ipak imao šta da pokaže u meču sa bivšim brojem jedan.

“Igrao sam dobro protiv Novaka. Uvek je teško kada je sa druge strane neko ko vam je stvarno dobar prijatelj. Morao sam da se borim i sa tom činjenicom, ali i time da je on jedan od igrača kojeg su se najviše plašili u istoriji našeg sporta”, zaključio je Pospišil.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare