23. Marta 2022.

Posni mladenčići

Big Portal

SASTOJCI:

  • 600 g mekog brašna
  • 300 ml tople vode
  • 7 g suvog kvasca 
  • 2 kašičice šećera
  • pola kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • med za premazivanje

PRIPREMA:

U činiju sipajte toplu vodu, te dodajte kvasac i šećer, a zatim maslinovo ulje, so i brašnom zamijesite tijesto. Nauljite posudu, stavite u nju tijesto, pokrijte i ostavite 30 do 45 minuta da narasta. Izručite nadošlo tijesto na radnu površinu i razvucite ga oklagijom. Okruglim sjekačem ili čašom isijecite 40 krugova. Slažite ih na pleh obložen pekpapirom.

Pokrijte krpom i ostaviti još 30 minuta da tijesto nadođe. Nadošle kolačiće premažite uljem, te ih stavite da se peku u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Pečene mladenčiće, dok su još vrući, premažite medom i ostaviti da se prohlade prije služenja.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare