SASTOJCI:
- 600 g mekog brašna
- 300 ml tople vode
- 7 g suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- pola kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- med za premazivanje
PRIPREMA:
U činiju sipajte toplu vodu, te dodajte kvasac i šećer, a zatim maslinovo ulje, so i brašnom zamijesite tijesto. Nauljite posudu, stavite u nju tijesto, pokrijte i ostavite 30 do 45 minuta da narasta. Izručite nadošlo tijesto na radnu površinu i razvucite ga oklagijom. Okruglim sjekačem ili čašom isijecite 40 krugova. Slažite ih na pleh obložen pekpapirom.
Pokrijte krpom i ostaviti još 30 minuta da tijesto nadođe. Nadošle kolačiće premažite uljem, te ih stavite da se peku u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Pečene mladenčiće, dok su još vrući, premažite medom i ostaviti da se prohlade prije služenja.
Nezavisne.