Posni krompir preliven sosom od pečuraka ukusan i bez mesa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Posni krompir preliven sosom od pečuraka ukusan i bez mesa

Posni krompir sa sosom od pečuraka je dokaz da jelo bez mesa može da bude jednako ukusno.

Potrebno:
600 g krompira
1 velika glavica crnog luka
2 kašike pirinča
2 kašike instant sosa od pečuraka
2 kašike kukuruznog brašna
4 čena seckanog belog luka
malo začina
peršunov list
so, biber, ulje

Priprema:

Tepsiju 30×20 cm podmazati uljem. U činiju iseći krompir na listiće, dodati malo začina, peršunov list, biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno. Sve dobro izmešati, pa polovinu ređati u pleh.

U sredinu staviti opran pirinač, luk na krugove i drugu polovinu krompira. U činiji gde je bio krompir dodati 300 ml vode i u nju dodati instant iz kesice sosa od pečuraka, dobro izmešati, pa preliti krompir.

Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni C oko 50 minuta da lepo porumeni.

bakina kuhinja

Danas objavljeno

Naučnici sa njemačkog Univerziteta: Jedan sastojak ljutih paprika može da uništi ćelije raka

Zeljka

Za današnji ručak pravi DOMAĆI SPECIJALITET: Kombinacija PILETINE i KUPUSA

Zeljka

Napravljen veštački mozak koji se razvija poput ljudskog

M.

Ostavite komentar