Potrebno:
600 g krompira
1 velika glavica crnog luka
2 kašike pirinča
2 kašike instant sosa od pečuraka
2 kašike kukuruznog brašna
4 čena seckanog belog luka
malo začina
peršunov list
so, biber, ulje
Priprema:
Tepsiju 30×20 cm podmazati uljem. U činiju iseći krompir na listiće, dodati malo začina, peršunov list, biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno. Sve dobro izmešati, pa polovinu ređati u pleh.
U sredinu staviti opran pirinač, luk na krugove i drugu polovinu krompira. U činiji gde je bio krompir dodati 300 ml vode i u nju dodati instant iz kesice sosa od pečuraka, dobro izmešati, pa preliti krompir.
Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni C oko 50 minuta da lepo porumeni.
14. Marta 2020.
Posni krompir preliven sosom od pečuraka ukusan i bez mesa
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
Nastoji li Kina da umanji zavisnost od zapadnih tržišta?
-
Svijet
“Postaju legitimna meta”
-
Svijet
Horor u Meksiku: Vatra zahvatila ogroman dio zemlje, četvoro poginulih
-
Hronika
Nakon 27 sati obustavljena pretraga terena kod Bora; MUP: Danka se ne nalazi u ovom području
-
Svijet
Putin: Za Rusiju ne postoje neprijateljske zemlje, ali postoje neprijateljske elite
4
5
6
Vijesti