Posni kroasani - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Posni kroasani

Posni kroasani, prazni ili sa filom, jednako su dobri.

Sastojci:

Testo:

– 500 g brašna

– 1,5 dl belog vina

– 1,5 dl vode

– 20 g kvasca

– 1 kašičica šećera

– 3 kašike ulja

– 1 kašičica soli

– 1/2 praška za pecivo

– posni margarin za premazivanje

Fil:

– po želji tunjevina, ajvar ili džem

Priprema:

Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da nadođe.

Od brašna odvojiti dve kašike i ostaviti  da se premesi testo.

Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Vino i 1 dl vode zagrejati da bude mlako.

U posudu u kojoj će se mesiti sipati nadošli kvasac, dodati vino i vodu i izmešati. Brašno dodavati postepeno i umesiti glatko testo, koje ne treba da stoji.

Radnu površinu posuti sa malo brašna, premesiti testo i podeliti ga na osam loptica.

Svaku lopticu istanjiti u krug, premazati margarinom sobne temperature,osim zadnje i slagati jednu na drugu.

Premazano testo posuti brašnom i istanjiti u krug prečnika oko 45 centimetara.

Iseći na 16 jednakih delova, filovati ili ostaviti prazne, po želji, pa urolati.

Slagati u pleh obložen papirom za pečenje, pa ostaviti na toplom 40-50 minuta da narastu.

Istopiti malo margarina, pred pečenje premazati i posuti semenkama po želji.

Peći na 200 stepeni da fino porumene.

Prijatno!

Danas objavljeno

Stručnjaci tvrde: Ova pića utiču na gubitak pamćenja

Zeljka

Nutricionista objasnio prednosti i mane najpopularnijih dijeta

Zeljka

Mirisna i neodoljiva poslastica: Krambl od jabuka

Zeljka

Ostavite komentar