Sastojci:
250 g mljevenih oraha
250 g brašna
200 g šećera
10 g vanilin šećera
1 puna kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
250 ml bijelog vina
300 g džema od kajsije
Priprema:
U činiju sipajte suve sastojke, promiješajte ih špatulom da se sastojci sjedine pa napravite udubljenje i u njega sipajte vino. Miješajte dok se vino ne sjedini sa suvim sastojcima i ne dobije gušća žitka smjesa.
Smjesu sipajte u okrugli kalup za pečenje koji ste obložili pek-papirom. Koru pecite u prethodno zagrijanoj rerni, oko 40 minuta na 170 stepeni.
Ostavite je da se ohladi pa kada je izvadite iz kalupa horizontalno je presijecite da biste dobili dvije kore. Stavite jednu koru na tanjir za serviranje i premažite je polovinom pripremljenog džema od kajsije. Zatim preko džema staviti drugu koru pa i nju premažite.
Kolač ukrasite šećerom u prahu.
Nezavisne.