Posni desert: Jabuke punjene medom i orasima - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Posni desert: Jabuke punjene medom i orasima

Počeo je Gospojinski post, evo ideje kako da se zasladite ako postite.

Ova poslastica se lako sprema, a evo šta vam je potrebno.

Sastojci:

Četiri velike jabuke

100 grama oraha

Četiri kašike meda

Kašika suvog grožđa

Kesica cimeta

Priprema:

Odsecite vrh jabuke, pa zatim kašičicom izdubite sredinu jabuke, ali pazite da ne probušite donji deo.

Orahe iseckajte sitno i pomešajte ih sa suvim grožđem, pa napunite jabuke. Poređajte ih u dublju šerpu, nalijte malo vode i kuvajte oko 15 minuta. Kada se jabuke malo prohlade, poređajte ih na tacnu i svaku prelijte sa po kašikom meda, pa odozgo pospite malo cimeta. 

Danas objavljeno

Jastučići s aromatičnim krušnim mrvicama

Vanja A

Oko čega se najčešće svađaju parovi

Vanja A

Bakina kuhinja: Kolač sa makom i suvim grožđem

Vanja A

Ostavite komentar