Potrebno je:
2 veze blitve
veća šargarepa
1 manji praziluk
200 g pirinča
kašičica aleve paprike
kašika ajvara
4 čena belog luka
100 ml kuvanog paradajza
1 kašičica suvog začina ili soli
bibera, ulja
Priprema:
Praziluk iseckati, a šargarepu izrendati, pa propržiti na ulju da omekša. Pirinač oprati, pa obariti 10 minuta. U njega ubaciti pržen praziluk, dodati ajvar, alevu papriku, beli luk, začin, so, biber, pa izmešati dobro.
Blitvi polako oštrim nožem odstraniti dršku, pa svaki list provući kroz kipuću vodu. List staviti na dasku, ubaciti kašiku nadeva, saviti sa strane list i uviti. Tepsiju namazati uljem i ređati.
U paradajz dodati 100 ml vode i preliti. Preliti malo sa uljem. Ja sam dodala i malo krompira da se zajedno ispeče. Peći na 210 stepeni C oko 45 minuta i gotovo!
16. Aprila 2020.
Posne sarmice sa blitvom – ništa manje ukusne od mrsnih
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Svijet
Putin o NIS-u: Sankcioni pritisak kao način pokazivanja sile se nastavlja
-
Svijet
Američki novinar Taker Karlson o Putinu: Uradio je odličan posao za svoj narod
-
Republika Srpska / BiH
Godišnjica masakra u srpskom selu Šagovina Mašićka kod Nove Gradiške
-
Magazin
Danas je Sveti Nikola, zaštitnik putnika, moreplovaca i djece najčešća krsna slava kod Srba
-
Svijet
Dmitrijev o propaloj ideji EU o ruskoj imovini: Pobijedio je zdrav razum, udarac ratnim huškačima