Sastojci:
100 g mljevenog maka
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 kašike griza
300 ml biljnog mlijeka
300 g posne mljevene plazme
svježe maline
Glazura:
200 g crne čokolade
1 puna kašika ulja
Priprema:
Stavite u šerpicu mak, šećer, vanilin šećer, griz i biljno mlijeko. Povremeno promiješajte i kada se smjesa zgusne dodajte plazmu i miješajte da se smjesa sjedini.
Dobijenu smjesu ostavite da se ohladi do sobne temperature. Zatim velikom kašikom grabite smjesu (jedna kašika – jedna kuglica), rastanjite je na dlanu, stavite malinu u sredinu i formirajte kuglicu. Trebalo bi da dobijete 24 kuglice koje ćete odložiti u frižider na jedan sat da se stegnu.
Nakon toga istopite čokoladu s uljem i umačite jednu po jednu kuglicu. Pošto su kuglice hladne, otopljena čokolada će se vremenom stegnuti pa je između umakanja možete podgrijati. Kada ste sve kuglice uvaljali u čokoladu, ostavite ih da se stegnu i spremne su za konzumaciju.
Nezavisne.