Sastojci:
- 750g Zlatni Pek kakao keksa
- 300g šećera
- 9 dl vode
- 3 kesice pudinga od karamela
- 250 g posnog margarina
- 8 kašika mlevenih lešnika
- kuvana proceđena kafa za natapanje keksa
- po želji, mleveni lešnici za posipanje kolača
Priprema:
- Na tihoj vatri karamelizovati šećer. U 1dl vode razmutiti puding. U karamelizovan šećer sipati preostalu vodu i pustiti da provri.
- Ako niste sigurni da se sav karamel otopio, kuvati još malo. U provrelu masu sipati puding i mešati dok se ne zgusne.
- Skinuti s vatre i ostaviti da se prohladi, a zatim sjediniti s umućenim margarinom i lešnicima.
- Keks Zlatni Pek kakao umočiti u mlaku kafu i ređati na poslužavnik – red keksa – red fila. Po želji, celu tortu pospite mlevenim lešnicima. Secite na šnite.
- Dodatni savet: Puding od karamele možete da zamenite pudingom od vanile ili čokolade.