Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l vode
8 kašika šećera
90 g gustina
40 g kakaoa
125 g margarina (posnog)
100 g posne čokolade
100 g suvog grožđa
200 g posnog mljevenog keksa
Za čokoladnu glazuru:
100 g posne čokolade
2-3 kašike ulja
Priprema:
Kakao i gustin pomiješati pa usuti 200 ml vode i dobro izmiješati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml vode staviti šećer i zagrijati. Usuti gustin i kakao i na umjerenoj temperaturi miješati da se zgusne. Skloniti sa ringle i u vruće staviti margarin i čokoladu i miješati da se otopi i sjedini. Umiješati i mljevenu plazmu i suvo grožđe koje je desetak minuta bilo potopljeno u vodi pa iscijeđeno. Kore isjeći napola po dužini. Mlakim filom filovati kore. Staviti tortu nakratko u frižider. Otopiti čokoladu s uljem i premazati posljednju koru. Kad se ohladi, ukrasiti po izboru.
Vratiti nakratko u frižider pa isjeći i poslužiti.
Nezavisne.