Posna baklava s rozen korama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Posna baklava s rozen korama

Jedna od najomiljenijih poslastica, a ovo je recept koji vam preporučujemo da probate.

Sastojci:

400 g mljevenih oraha

250 g posnog margarina

Za preliv:

600 g šećera

400 ml voda

2 kesice vanilin šećera

1/2 limuna

1 pakovanje rozen kora

Posna baklava s rozen korama

Priprema:

Pleh premazati uljem. Staviti koru i rasporediti mljevene orahe. Preklopiti drugom korom i tako naizmjenično redati mljevene orahe i kore. Završiti korom. Baklavu isjeći na kocke željene veličine. Preliti je otopljenim margarinom. Peći u dobro zagrijanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Za preliv: U šerpu usuti šećer, dodati vodu, vanilin šećer i kuvati petnaestak minuta na umjerenoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati kolutove limuna. Gotovu baklavu izvaditi iz rerne i vrelu preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se ohladi i da baklava upije preliv.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Piletina sa povrćem iz rerne

Zeljka

Crni luk i još 4 prirodna sastojka mogu da vam otpuše nos, imate ih u kući

Zeljka

Buster doza dala rezultate, štiti od omikrona

Zeljka

Ostavite komentar