6. Decembra 2021.

Posna baklava s rozen korama

Big Portal

Sastojci:

400 g mljevenih oraha

250 g posnog margarina

Za preliv:

600 g šećera

400 ml voda

2 kesice vanilin šećera

1/2 limuna

1 pakovanje rozen kora

Posna baklava s rozen korama

Priprema:

Pleh premazati uljem. Staviti koru i rasporediti mljevene orahe. Preklopiti drugom korom i tako naizmjenično redati mljevene orahe i kore. Završiti korom. Baklavu isjeći na kocke željene veličine. Preliti je otopljenim margarinom. Peći u dobro zagrijanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Za preliv: U šerpu usuti šećer, dodati vodu, vanilin šećer i kuvati petnaestak minuta na umjerenoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati kolutove limuna. Gotovu baklavu izvaditi iz rerne i vrelu preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se ohladi i da baklava upije preliv.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare