Poslužite se ovim trikom i skuvaćete najukusniju testeninu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Poslužite se ovim trikom i skuvaćete najukusniju testeninu

Vodu u kojoj kuvamo testeninu obično prosipamo, a evo za šta se možete upotrebiti. Kuvanje testenine je jedna od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuvar to ume da uradi.

Ovaj jednostavan zadatak, međutim, ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih. To je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi.

Voda u kojoj se kuvala testenina je puna skroba i soli. Iako može da izgleda mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog sosa i ukusnog jela s testeninom. Nakon što se vaša testenina skuva, izvadite je iz lonca. Možete ostaviti vode koliko želite.

Sačuvajte jednu šoljicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte, zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus, piše 24sat.hr.

Skrob deluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosečna jela s testeninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom italijanskom restoranu.

Danas objavljeno

Nije dobra samo za oči, mrkva ima više blagodati

Vanja A

Kako jaja mogu pomoći pri mršavljenju?

Vanja A

Treba li nam 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno?

Vanja A

Ostavite komentar