Poslušali Trampa, pa deterdžentima pokušavali isprati sinuse - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poslušali Trampa, pa deterdžentima pokušavali isprati sinuse

Direktorka američkog Zavoda za javno zdravstvo u državi Illionis, Ngoki Ezike rekla je na konferenciji za medije kako je došlo do značajnog porasta slučajeva trovanja u posljednja dva dana u SAD, javlja CNN.

Ona je navela kako su trovanje prijavili ljudi koji su deterdžentima pokušavali isprati sinuse dok je jedna osoba u ustima grgljala mješavinu varikine i vodice za usta kako bi ubila virus.

“Ubrizgavanje, probavljanje i šmrkanje sredstava za čišćenje je opasno. Ne savjetujemo to, to može biti smrtonosno”, rekla je doktorka Ezike, piše CNN.

To se poklapa sa savjetom američkog predsjednika Donalda Trampa o ubrizgavanju dezinficijensa kako bi se spriječio korona virus.

Tramp je zaprepastio medicinsku zajednicu posljednjim komentarima o lijeku za korona virus, koje su stručnjaci nazvali neodgovornima i opasnima.

Predsjednik SAD je prije tri dana sugerisao kako bi ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva poput izopropilnog alkohola u tijelo moglo ubiti korona virus, a predložio je i zračenje tijela bolesnika od korona virusa UV-zrakama, nešto što je negirao doktor na samoj pres konferenciji.

Sutradan je Tramp rekao kako je sve bio sarkazam, prenosi Avaz.

Dnevni Avaz

Danas objavljeno

Zaharova ima poruku za Podgoricu

M.

Obezbjedili se za zimu: Gasprom im povećao snabdijevanje

M.

Rusi Zapadu: Naši ciljevi zavise od vas

M.

Ostavite komentar