Poslušajte do sada neobjavljenu pjesmu Erika Kleptona i B. B. Kinga - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Poslušajte do sada neobjavljenu pjesmu Erika Kleptona i B. B. Kinga

Prethodno neobjavljena pesma Erika Kleptona i B. B. Kinga objavljena je kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za 20. godišnjicu.

Njihova verzija bluz standarda “Rollin” i Tumblin “jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna”.

“Erik Klepton i B. B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. ”Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album”, prenosi Highwaystar.

“Od roknrol gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni B. B. King za Kleptona u intervjuu Rolingstounu 2000. godine. ”Mnogo puta su me pitali: ”Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno? “Napokon je pronašao vremena i tu smo. … Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti verujem. ”

Uz ”Rollin“ i Tumblin “, na albumu se nalazi i neobjavljena numera ”Let Me Love You “.

Danas objavljeno

Ona sve uspije naplatiti: Pripreme za vjenčanje bogatašice Paris Hilton moći ćemo gledati uživo

Vanja A

DNK analizom otkriven praunuk poglavice Bik Koji Sjedi

Vanja A

Film “Dina” ima problem – i on traje 7 minuta

Zeljka

Ostavite komentar