Posljednji voz: Netflix besplatan, vjerovatno ne još dugo - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Posljednji voz: Netflix besplatan, vjerovatno ne još dugo

Da li će se i kod nas ukinuti probni period?

Sigurno ste već čuli da, ako želite da isprobate Netflix, imate 30 dana besplatnog “probnog perioda” pri prvoj registraciji. U toku tih 30 dana, bilo kada možete besplatno da odustanete i to je to, ništa vam neće biti naplaćeno.

U teoriji, naravno, za svaku karticu sa kojom se registrujete imate po 30 dana, znači 12 kartica = godinu dana besplatnog gledanja. Ne preporučujemo, samo kažemo…

Međutim, ova zgodna funkcija uskoro možda neće više biti dostupna u Srbiji. U mnogo zemalja (a svakako najvažnije, u SAD), Netflix je ukinuo probni besplatni period od 30 dana, kako prenosi Cnet.

Da li se to desilo zbog toga što je bilo mnogo zloupotreba, ili je pandemija desetkovala finansije kompanije pa su rešili da im se probni period više ne isplati (mada su streaming platforme poslovale veoma dobro jer je mnogo više ljudi kod kuće nego pre pandemije), to ne znamo.

Za sada se čini kao da je Netflix odlučio da postepeno isključuje mogućnost besplatnog probnog perioda, pa je verovatno samo pitanje vremena kada će biti ukinut i u našoj zemlji.

Tome u prilog ide i pisanje portala The Verge da će se ovaj “eksperiment” nastaviti i u 2021. godini, pa ukoliko ste razmišljali da isprobate besplatno ovu streaming platformu, možda bi bilo blje da to uradite što pre.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Huawei Watch GT 2 Pro: Stepenica više za kineskog giganta

D

Stalno vam je prazan telefon? Spasite bateriju vašeg Androida uz ove korisne savjete

D

Intel Xe DG1 GPU stiže tokom ove godine

V.R.

Ostavite komentar