11. Decembra 2020.

POSLJEDNJI PUT OVAKVO PORAVNANJE DESILO SE PRIJE 400 GODINA: Jupiter i Saturn sve su bliži, a evo šta vam to DONOSI

Big Portal

Jupiter i Saturn se još od leta polako međusobno približavaju, a između 16. i 25. decembra biće toliko prividno blizu da će onima koji gledaju prema nebu izgledati poput jedne tačke jakog sjaja.

Ovakvo retko poravnanje poslednji put se dogodilo pre 400 godina. Poravnanje ili konjunkcija svemirskih tela opisuje njihovu prividnu blizinu, gde se čini, ako ih posmatramo sa Zemlje, da ona stoje blizu jedno drugome.

FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih 200 godina, poput pojavljivanja u vodenim znakovima od početka 15. veka do početka 17. veka a u vatrenim znacima od početka 17. veka do početka 19. veka.

Poznata kao “Velika konjukcija”, ciklička konjukcija između Jupitera i Saturna koja se pojavljuje svakih dvadeset godina je bila vodeća metoda razgraničavanja vremenskih perioda u tradicionalnoj astrologiji. Nakon 800 godina, ona uvodi novi ciklus u vazdušnim znacima te donosi velike promene, a zadnji put je ona bila u kasnom srednjem veku.

FOTO: PROFIMEDIA

Konjukcija Jupitera i Saturna koja se događa svakih dvadeset godina je uvek važna, ona u 2020. godini ima posebnu izvanrednu važnost. Jupiter i Saturn imaju obrazac formiranja njihovih konjukcija u istom astrološkom elementu otprilike svakih dvesta godina, poput pojavljivanja u vodenim znacima od početka petnaestog veka do početka sedamnaestog veka, a u vatrenim znacima od početka sedamnaestog veka do početka devetnaestog veka.

Jupiter i Saturn formiraju katalitički kvadratni aspekt sa Uranom u Biku. Sa ovim ključnim prekretnim momentom na našem životnom putu, munje Jupitera i Saturna ne samo da će srušiti stare društvene strukture, već će nas naterati da napustimo stare lične snove i drame za koje smo bili vezani. Kako započnemo novu eru Jupitera i Saturna, pojaviće se novi izazovi i potencijali za koje ćemo tokom 2020. godine trebati da napravimo mesto u našim životima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare