Posljednji "potpuno nov" Saab 9-3 na aukciji - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Posljednji “potpuno nov” Saab 9-3 na aukciji

U pitanju je jedan od 420 automobila iz poslednje serije ovog modela.

U pitanju je jedan od 420 automobila iz poslednje serije ovog modela.

Kompanija NEVS, koja je postala vlasnik čuvenog švedskog proizvođača automobila 2012, posle finansijskih problema u koje je Saab zapao godinu dana ranije, objavila je da će ponuditi na prodaju poslednji preostali novi primerak modela 9-3.

Automobil pripada maloj seriji vozila koja su napravljena nakon kratkotrajne obnove proizvodnje 2013-2014. godine, nakon što je NEVS preuzeo upravljanje kompanijom. Naime, novi vlasnik je koristeći originalne delove od dobavljača Saaba sklopio 420 primeraka 9-3 u verziji sa 2.0 turbobenzinskim motorom.

Automobil koji će biti ponuđen na prodaju napravljen je 2014. godine i ofarban je u srebrnu metalik boju. Ispod haube sa nalazi pomenuti 4-cilindarski turbobenzinac sa 220 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, u kombinaciji sa 6-brzinskim automatskim menjačem.

NEVS navodi da kilometar sat na instrumet tabli pokazuje 5 pređenih km i da je automobil praktično nekorišćen, mada se ne tehnički ne može nazvati novim jer je proizveden pre 5 godina.

Poslednji neprodati Saab 9-3 biće izložen u muzeju ove kompanije u Trollhatanu, u Švedskoj, u periodu 7-9. juna, a aukcija će se održati kasnije ove godine. Početna cena vozila za sada nije saopštena.

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar