Posljednji ispraćaj gradonačelnika, u Zagrebu Dan žalosti - BIGportal.ba
Region Vijesti

Posljednji ispraćaj gradonačelnika, u Zagrebu Dan žalosti

U Zagrebu je danas Dan žalosti, povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića, koji će danas biti sahranjen na gradskom groblju Mirogoju.

Dan žalosti proglasila je zamjenik gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević koja trenutno vrši i dužnost gradonačelnika, objavljeno je na sajtu grada.

U skladu sa ovom odlukom državne zastave biće spuštene na pola koplja, dok će crne zastave će biti postavljene na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je grad Zagreb vlasnik ili osnivač.

Na Dan žalosti neće biti održavane priredbe zabavnog karaktera, a muzika koja će biti emitovana na javnim mjestima trebala bi da bude primjerena Danu žalosti.

Pravna lica, koja obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području grada Zagreba, svoje programe trebala bi da prilagode obilježavanju Dana žalosti, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (66), koji je umro proteklog vikenda od posljedica srčanog udara, biće sahranjen danas u 12.00 časova na gradskom groblju Mirogoju.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Ujedinjenje Kosova i Albanije? – “U non pejperu rezervisana četiri reda”

M.

Gradski štab donio nove mjere: U Banjaluci dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi na otvorenom

M.

Studentski protest u Solunu završen nasiljem, policija gasila demonstranta

M.

Ostavite komentar