Posljednje riječi Ejmi Vajnhaus tjeraju suze na oči - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Posljednje riječi Ejmi Vajnhaus tjeraju suze na oči

Ejmi Vajnhaus je preminula od trovanja alkoholom, a veče pred njenu smrt je posjetila doktorka kojoj se pjevačica povjerila

Pevačica Ejmi Vajnhaus preminula je u julu 2011. godine, sa samo 27 godina, nakon duge bitke sa alkoholom i drogom. Ona je umrla od trovanja alkoholom, a veče pred njenu smrt je posetila doktorka kojoj se Ejmi poverila, prenosi Miror.

Ejmi je umrla u svojoj kuću u Kamdenu, u severnom Londonu. Zvezda se godinama borila sa zavisnošću od droge i alkohola, a malo pre nego što je umrla, počela je ponovo da pije.

Doktorka Kristina Romet pričala je sa Ejmi kada je posetila i kasnije je, prilikom istrage, rekla da je pevačica priznala da je počela ponovo da pije nakon dužeg perioda apstinencije.

Ejmi je prihvatila ozbiljnost svog stanja i hladno rekla doktorki: “Ne želim da umrem”.

Dr Romet je otkrila da je pevačici bio prepisan lek “Librium”, koji je trebalo da joj pomogne da se lakše nosi sa simptomima odvikavanja od alkohola.

Međutim, uprkos svojoj slabosti, Ejmi je odbila bilo kakvu mentalnu pomoć i doktorka je rekla na sudu da je to bilo zbog toga što se plašila da će to loše uticati na njenu kreativnost.

– Ona je bila jedna od najinteligentnijih mladih žena koje sam ikada srela. Bila je odlučna u tome da sve uradi kako treba, uključujući i terapiju. Imala je veoma stroge poglede na to – rekla je dr Romet tokom saslušanja.

Opisujući stanje u kom je Ejmi bila veče pre nego što je umrla, dr Romet je rekla da je delovala “smireno i kao da je osećala neku krivicu” i bila je “pripita, ali u stanju da razgovara”.

Doktorka je rekla i kako joj je Ejmi priznala da je ponovo počela da pije 20. jula, samo tri dana pre nego što je umrla.

Kada je pitala planira li ponovo da prestane sa opijanjem, Ejmi je rekla da ne zna.

Doktorka je dodala: “Saveti koje sam davala Ejmi tokom dugog vremenskog perioda bili su i u pisanoj i u govornoj formi. Govorila sam joj o svim efektima koje alkoloh ima na sistem, uključujući i respiratornu depresiju i smrt, srčane probleme, probleme sa plodnošću i jetrom.”

Tokom istrage je zaključeno da je Ejmi umrla “slučajnim trovanjem alkoholom”.

Na sudu je rečeno da je Ejmi imala 416 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, što je mnogo više od 350 miligrama, što se smatra fatalnom količinom. Policajci su našli i tri prazne flaše votke u njenoj kući.

Telo pevačice pronašao je Endrju Moris, član obezbeđenja koji živi tu i rekao je da je svoje poslednje veče provela u svojoj spavaćoj sobi, gledajući televiziju i slušajući muziku.

Moris je došao da je proveri u 15 sati narednog dana i video je da ne diše i nema puls.

Zbog administrativne greške, drugo ispitivanje je moralo da se održi 2013. godine i došlo je do istih zaključaka kao i prvo.

Izvor: Novosti/mirror.co.uk

Danas objavljeno

Kako vas drugi doživljavaju? Uradite brzi test ličnosti

Vanja A

Četrdeset godina od albuma koji je Džeksonu donio titulu kralja popa

Vanja A

Profesorka pretvorila čas u sjajnu zabavu uz gledanje Srbije

Vanja A

Ostavite komentar