Posljednje riječi Boba Marlija kao pouka za život - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Posljednje riječi Boba Marlija kao pouka za život

Četrdeset godina od smrti tada 36-godišnjeg Boba Marlija i dalje živi legenda o kralju regea, zvijezdi iz države trećeg svijeta koja je, kao nijedna dotad, uticala na nove žanrove u muzici.

“Svijetlo koje sjaji dvostruko jače i dva puta duže”, rekla je o Marliju Džudi Movat, jedna od tri osnivačice grupe “Aj triz” (I-Threes), koja je pratila rege zvijezdu, a u kojoj je pjevala i njegova supruga Rita.

“U mnogo aspekata Bob Marli je bio naša najsvijetlija zvijezda. Napravio je toliko mnogu u tako malo vremena”, rekla je za agenciju “Frans pes”.

El fútbol, la otra gran pasión del rey del reggae Bob Marley | LOS40  Classic | LOS40

Džudi Movat, koja je imala i solo karijeru, prisjeća se 11. maja 1981. godine.

“Bio je nekoliko dana hospitalizovan u Majamiju kad sam primila poziv o smrti Roberta Neste Marlija od komplikacija nastalih uslijed zloćudnog tumora na nožnom palcu koji zbog svoje rastafarijanske vjere nije htio da leči. Bio je to kraj svih tih godina saradnje”, prisjeća se Džudi Movat, koja se grupi pridružila 1974. godine, a i dalje živi na Jamajci.

“Odjednom me je udarilo: Bob je otišao zauvijek.”

“Novac ne može da kupi život”, rekao je slavni muzičar svom sinu Zigiju prije smrti. Od izlaska Marlijevog albuma “Catch a Fire”, koji mu je donio slavu, do njegove smrti prošlo je samo sedam godina.

Umro je osam mjeseci nakon svog posljednjeg koncerta u Pitsburgu.

Na četrdesetogodišnjicu Marlijevog odlaska prvi put su ponovo u smrti ujedinjena sva tri osnivača legendarnih “Vejlersa” (Wailersa), uz Marlija, to su Piter Toš i Bani Vejler, koji je preminuo u martu u 73. godini, naglasila je Maksin Stou, Vejlerova dugogodišnja menadžerka.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Paparazzo fotke otkrile pravo lice Kendall Jenner, najplaćenije manekenke na svijetu

Vanja A

Ljekar zabranio kraljici da pije alkohol

Vanja A

Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Vanja A

Ostavite komentar