Poslije ubistva u Minsku, blokiran informativni portal - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poslije ubistva u Minsku, blokiran informativni portal

Beloruske vlasti blokirale su danas pristup još jednom informativnom portalu.

Ministarstvo informisanja blokiralo je portal Komsomolskaja pravda u Belorusiji, to je beloruski ogranak istoimenog popularnog ruskog lista.

Ministarstvo nije dalo razlog za odluku za blokiranje popularnog sajta koji ima oko 20.000 korisnika dnevno.

Pristup sajtu je bio ograničen nekoliko sati kada je objavio izveštaj o navodnoj razmeni vatre u stanu u Minsku, kada je ubijeno dvoje ljudi, pristalica opozicije i pripadnik KGB-a. Taj portal je objavio komentar prijatelja aktiviste koji ga je opisao u pozitivnom svetlu.

Beloruske vlasti javile su o incidentu sinoć navodeći da je “posebno opasan kriminalac” otvorio vatru na pripadnike službi bezbednosti kada su se pojavili kod njegovog stana u potrazi za “osobama uključenim u terorističke aktivnosti”.

Kako je navedeno, jedan od pripadnika KGB-a je ubijen a počinilac je ubijen uzvratnom vatrom.

Vlasti nisu otkrile ime čoveka koji je navodno pucao na pripadnike KGB-a, ali su navele da je njegova supruga koja je bila u stanu uhapšena.

Beloruske vlasti često su govorile o demonstrrantima prošle godine kao o ekstremistima i teroristima. Ogromni protesti organizovani su posle izbora predsednika Aleksandra Lukašenka na šesti predsednički mandat u avgustu 2020. Opozicija je osudila izbore kao nameštene.

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar