Poslije tri dana pada, ponovo skočio broj umrlih u Španiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poslije tri dana pada, ponovo skočio broj umrlih u Španiji

U Španiji je u poslednja 24 h od Kovida19 umrlo 619 osoba, taj broj je ponovo skočio posle tri uzastopna dana pada, pokazuje novi bilans koji je objavila Vlada.

Ukupan broj umrlih u toj zemlji je porastao na 16.972 čime je Španija treća najteže pogodjena zemlja u svetu iza SAD i Italije.

Juče je prema zvaničnim podacima umrlo 514 ljudi.

Sa druge strane, broj novozaraženih u poslednja 24 časa, oko 4.100, pao je u odnosu na jučerašnji dan. Ukupno je u zemlji broj potvrdjenih slučajeva zaraženih koronavirusom 166.019, a ozdravilo je 62.391 osoba.

Najstrože mere izolacije koje su uvedene u zemlji od 14. marta produžene su do 25. aprila ali je premijer Pedro Sančes već upozorio da treba biti oprezan oko svakog ublažavanja restriktivnih mera.

Španci nemaju prava da izlaze iz kuće sem radi odlaska na posao, ako nije moguće raditi na daljinu, kupovinu hrane, odlazak kod lekara ili za šetnju psa. Svaka šetnja ili sportska aktivnost napolju im je zabranjena.

Dvonedeljno zaustvljanje privrednih aktivnosti koje nisu neophodne skoro je potpuno zaustavilo Španiju, četvrtu privredu u evrozoni, i trebalo bi da se ukine od Uskršnjeg ponedeljka.

Iz straha od ponovonog povećanja broja zaraza Vlada je najavila da će početi da deli 10 miliona maski od ponedeljka osobama koje moraju javnim prevozom da idu na posao.

B92

Danas objavljeno

EU: Omogućiće se pristup vakcinama i zapadnom Balkanu

D V

Unicef obezbijedio BiH opremu za vakcine protiv korone

D V

CIK BiH: Potvrđeni rezultati lokalnih izbora u Mostaru

D V

Ostavite komentar