Poslije razvoda ušao u vezu sa dvije žene: Sada svi žive srećno pod jednim krovom FOTO - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Poslije razvoda ušao u vezu sa dvije žene: Sada svi žive srećno pod jednim krovom FOTO

Preduzetnik Šaj Fišerman bio je u braku sa svojom suprugom Danijelom 19 godina kada je shvatio da nije srećan. Ovaj 46-godišnjak iz Pensilvanije osetio je da ga priroda monogamije sprečava da bude ispunjena ličnost. Inspirisani TV emisijom o poliamoriji, Šaj i Danijela odlučili su da svoj brak učine “otvorenim”. Ali situacija nije prijala Danijeli i oni su se razveli pre šest godina.

Međutim, 2016. godine Šaj je upoznao dve nove žene, Leu (40) i Krisi (41), na sajtu za pronalaženje partnera. Sada, Šaj, Lea i Krisi imaju otvorenu vezu, ali svaka osoba ima odnose sa partnerima sa strane, kako emocionalno, tako i seksualno.

Lea deli Šajevu strast da se zalaže za slobodu odnosa i zajedno su stvorili poliamornu zajednicu. Šaj veruje da će javnost prihvatiti ne-monogamiju kao legitiman životni stil.

Danijela nije ponovo stupila u vezu sa Šajem od razvoda, ali i dalje živi s njim, njihovo troje dece i Šajeve dve devojke.

“Bili smo zajedno oko 19 godina i stvari su se promenile nakon 13 godina u našem braku“, objasnio je Šaj za britanski “Metro”.

Navodi da je oduvek preispitivao monogamiju i život sa jednom osobom.

“Tada sam video emisije o poliamoriji i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo sasvim novu perspektivu i apetit da naučim više o etičkoj ne-monogamiji”, rekao je Šaj ovom listu.

Šaj je ubrzo nakon toga upoznao Leu i Krisi.

“Upoznao sam Krisi pet meseci nakon što sam upoznao Leu. Naša dinamika trijade ima uspone i padove. Imamo vremena kada se fokusiramo jedni na druge i kad se povučemo”, navodi Šaj.
Dodaje da ni Lea ni Krisi nikada nisu imale dugogodišnjeg partnera.

Kada su se Šaj i Danijela razveli, počela je da se viđa sa drugom osobom. Nešto kasnije, Danijelin novi partner Majk uselio se u imanje koje deli sa Šajem, Leom i Krisi, a koju Šaj naziva “zajednicom”.

“Kad je reč o ličnom rastu, poliamorija mi je omogućila da eksponencijalno rastem i emocionalno, i erotski, i duhovno, i profesionalno, a imao sam priliku da služim većem broju ljudi”, rekao je Šaj za “Metro”, dodajući da je i svojoj deci objasnio koncept poliamorije.

B92

Danas objavljeno

Kako je Marilyn Monroe od napuštenog djeteta postala svjetska diva: Tragična priča puna boli i skandala

Vanja A

6 lakih trikova za bolji miris tvog doma

Vanja A

Na današnji dan debitovao “Thriller”, kultni spot Majkla Džeksona: Video koji je zauvijek izmijenio pop muziku

Vanja A

Ostavite komentar