Poslije "petice", Renault priprema i električnu "četvorku" u retro stilu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Poslije “petice”, Renault priprema i električnu “četvorku” u retro stilu

Francuski proizvođač iskoristiće vanvremensku popularnost modela Renault 4 za svoju električnu ofanzivu.

Renault je polovinom januara predstavio 5 EV Concept inspirisan originalnom “peticom”, a sličnu sudbinu doživeće još jedan čuveni model iz istorije francuske kompanije.

Klasični Renault 4, koji ove godine slavi 60. rođendan, dobiće svoju modernu električnu verziju, a očekuje se da će dizajn tog automobila takođe biti u retro stilu.

Renault za sada nije izašao sa zvaničnom informacijom o ovom modelu na struju, ali Autocar piše da je od insajdera iz francuskog proizvođača dobio potvrdu da će savremeni električni Renault 4 stići u prodajne salone 2025.

Podsećamo, Renault je na premijeri 5 EV Concepta nagovestio da je nova “četvorka” u planu kada je otkrio da će, pored “petice” napraviti barem još jedan električni automobil u retro stilu.

Pretpostavlja se da će nova “četvorka” takođe pozajmiti stilske elemente od originala, a kako bi jedan takav automobil mogao da izgleda, mogli smo da vidimo na nezvaničnom renderu koji je još 2011. objavio nezavisni dizajner David Obendorfer, anticipirajući tako ideju Renaulta koja stiže čitavu deceniju kasnije.

Danas objavljeno

Lekler i Sajns o prvim iskustvima sa Ferarijem: Kao u fabrici čokolade

Vanja A

Tesla na papiru želi da se distancira od Kine, ali je realnost malo drugačija

Vanja A

Modeli jednog od najvećih kineskih proizvođača stižu u Evropu i nisu baš jeftini

Vanja A

Ostavite komentar