5. Maja 2020.

Poslije pandemije više ništa neće biti isto: Ovako se sada prodaje omiljena poslastica

Big Portal

Jedan od njih je i poslastičar u Rimu, koji je osmislio kako da usluži mušterije, a da ipak ostane na nepohodnom rastojanju. On se u poslu služi dugačim štapom koji na kraju ima klješta u koja stavi sladoled i da ga mušteriji. I sve to kroz rupu u pregradi od pleksiglasa.

Poslastičar Paolo Konstantini nosi zaštitnu kacigu s plastičnim vizirom, rukavice i masku.

Embed from Getty Images

“Možete da zaboravite ono što je bilo pre kovida-19, morali smo ponovno da izmislimo svoj posao”, kaže nagrađivani poslastičar.

Ispred njegove poslastičarnice Il Gelatone, iz koje se vidi Koloseum, nalazi se i mašina s dezinficijensom za ruke, piše Index. Kupcima se na ulazu meri temperatura, a na podu su crno-žute izlepljene linije koje gostima ukazuju na razmak koji moraju da poštuju.Embed from Getty Images

On je rekao da pokušavaju ovim merama da zaštite radnike, tako i sve goste, ali navodi da poslastičarnice danas više podsećaju na bolnice.

Inače, u Italiji su juče relaksirane mere, pa sada mogu da vežbaju napolju na otvorenom. Kafići, restorani i poslastičarnice su otvorene, ali gosti mogu samo u baštama da sede.

Uz zaštitne mere, poput plastičnig pregrada među stolovima, moći će da prime goste i u zatvorenom delu i to tek u junu.Embed from Getty Images

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare