Poslije pandemije više ništa neće biti isto: Ovako se sada prodaje omiljena poslastica - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Poslije pandemije više ništa neće biti isto: Ovako se sada prodaje omiljena poslastica

Sada je već izvesno da svet posle pandemije korona virusa više ništa neće biti isto, i da će se mnogi pojedinih mera držati veoma dugo. Pogotovo fizičkog distanciranja.

Jedan od njih je i poslastičar u Rimu, koji je osmislio kako da usluži mušterije, a da ipak ostane na nepohodnom rastojanju. On se u poslu služi dugačim štapom koji na kraju ima klješta u koja stavi sladoled i da ga mušteriji. I sve to kroz rupu u pregradi od pleksiglasa.

Poslastičar Paolo Konstantini nosi zaštitnu kacigu s plastičnim vizirom, rukavice i masku.

Embed from Getty Images

“Možete da zaboravite ono što je bilo pre kovida-19, morali smo ponovno da izmislimo svoj posao”, kaže nagrađivani poslastičar.

Ispred njegove poslastičarnice Il Gelatone, iz koje se vidi Koloseum, nalazi se i mašina s dezinficijensom za ruke, piše Index. Kupcima se na ulazu meri temperatura, a na podu su crno-žute izlepljene linije koje gostima ukazuju na razmak koji moraju da poštuju.Embed from Getty Images

On je rekao da pokušavaju ovim merama da zaštite radnike, tako i sve goste, ali navodi da poslastičarnice danas više podsećaju na bolnice.

Inače, u Italiji su juče relaksirane mere, pa sada mogu da vežbaju napolju na otvorenom. Kafići, restorani i poslastičarnice su otvorene, ali gosti mogu samo u baštama da sede.

Uz zaštitne mere, poput plastičnig pregrada među stolovima, moći će da prime goste i u zatvorenom delu i to tek u junu.Embed from Getty Images

Danas objavljeno

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Službeni čarobnjak dobio otkaz

Vanja A

Ostavite komentar