Poslije Norveške, Teslin Model 3 najprodavaniji u još jednoj evropskoj zemlji - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Poslije Norveške, Teslin Model 3 najprodavaniji u još jednoj evropskoj zemlji

Model 3 smenio je u septembru Volkswagen Polo na poziciji broj 1 liste najprodavanijih automobila u Holandiji.

Holanđani su u septembru kupili 5.768 primeraka Modela 3, pokazuju najnoviji podaci asocijacije prodavaca motornih vozila te zemlje. Zahvaljujući ovako velikom interesovanju kupaca za Model 3, Tesla je u septembru bio najpopularniji auto-brend u zemlji lala, piše Autonews Europe.

Preporučena prodajna cena američke električne limuzine u Evropi je 43.390 evra, bez uračnunatih subvencija koje variraju od zemlje do zemlje. Model 3 koji se prodaje na evropskom tržištu ima autonomiju u vožnji od 386 km, što ovom automobilu daje značajnu prednost u odnosu na konkurente.

Ipak, Teslin najpristupačniji model dobiće uskoro ozbiljnog rivala u vidu električnog Volkswagena ID.3, koji stiže u prodajne salone početkom 2020. po početnoj ceni od oko 30.000 evra i autonomiji od 330 km.

Iako je Model 3 imao odličan prodajni rezultat u septembru, najprodavaniji auto-brend u Holandiji od početka godine i dalje je Volkswagen sa 36.449 novoregistrovanih vozila, dok je ukupna prodaja Tesla automobila dostigla tek 13.991 primerak.

Podsećamo, Tesla Model 3 je trenutno najprodavaniji auto u Norveškoj. Naime, u trećem kvartalu 2019. u toj zemlji je prodato 3.300 primeraka ovog modela, odnosno za 900 više od drugoplasiranog Golfa.

B92

Danas objavljeno

Tesla najprodavaniji automobil u Austriji

V.R.

Hofele tjuning za Mercedesovu G klasu

V.R.

Mercedes EQS – dizajniran za budućnost

V.R.

Ostavite komentar