Poslije burekomata stiže mesara na točkovima: Pančevci našli rješenje nakon zatvaranja pijace - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Poslije burekomata stiže mesara na točkovima: Pančevci našli rješenje nakon zatvaranja pijace

Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu “zelenu” pijacu.

Zbog novih mera, prodavci u Pančevu prilagođavaju se situaciji, poput otvaranja burekomata u jednoj pekari.
Mesara Ðera, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je “meseru na točkovima” koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.
Kamion je u stvari preuređena hladnjača za transport mesa, od koje je sada nastala prava mala mesara, u kojoj iza vitrine rade dvojica mesara pod odgovarajućom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik Danijel Ðerfi rekao je za Tanjug da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija.

Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imale tu vrstu trgovine. Mesada Ðera je kupcima u ovo vreme proširila ponudu i na prodaju preko dostave na kućnu adresu.

Mnoge prodavnice su se prilagodile trenutnom stanju, tako da neki prodaju meso na praznom parkingu ili iz magacinskog ulaza, piše Tanjug.

Kapije glavne pančevačke zelene pijace, na kojoj je do pre nedelju dana bilo i više stotina prodavaca pijačnim danom, zatvorene su i zaključene.

Danas objavljeno

Paris sastavila lisu vjenčanih poklona: Želi vaze, posuđe i ukrase od 50.000 €

V.R.

Uhapšen “najstrašniji kriminalac na svijetu” – nadimak dobio zbog tetovaža

V.R.

Bila je na vrhu pa na dnu: Lijepa “čuvarka plaže” nekad i sad

V.R.

Ostavite komentar