19. Augusta 2019.

Poslije 50 godina pronađena poruka u boci, ali i čovjek koji ju je napisao

Big Portal

Dok je skupljao drva u bilizini Šišmareva, udaljenog oko 966 kilometara severozapadno od Enkoridža, Tajler Ivanof slučajno je pronašao zelenu bocu i u njoj poruku ispisanu rukom.

Ivanof je otkriće objavio na Fejsbuku, a korisnici koji znaju ruski jezik preveli su poruku za koju se ispostavilo da predstavlja pozdrav ruskog mornara, još iz vremena Hladnog rata.

U poruci je pisalo

„Ruska dalekoistočna brodska kompanija, srdačan pozdrav. Pozdravljam te. Ko pronađe ovu bocu, neka nas obavesti na adresu: Vladivostok 43, ploveća baza „Sulak“. Želimo vam dobro zdravlje, dug život i sretnu plovidbu“
20. jun 1969.

U poruci je napisana adresa i traži se odgovor od osobe koja je pronađe.

Novinari ruske televizije Rusija 1 otkrili su da je autor poruke kapetan Antolij Botsanenko.

„Izgleda kao moj rukopis. Sigurno!“, kaže kapetan Botsanenko, navodeći da je poruku poslao dok je bio na brodu „Sulak“, čiju je izgradnju nadgledao 1966. i kojim je plovio do 1970. godine.

Ovo otkriće stari pomorac primio je vrlo emotivno i rasplakao se kada je čuo od televizijske ekipe da je njegova ploveća baza bačena u smeće devedesetih godina. U sovjetska vremena njegov „Sulak“ je uspevao da ostvari mesečni plan prerade ribe u samo nekoliko dana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare