13. Oktobra 2022.

Poslije 32 godine, Microsoft Office odlazi u penziju

Big Portal

Izmene će prvo pogoditi onlajn Office aplikacije na Office.com, koje će se promeniti tokom novembra meseca. U januaru 2023. godine Office aplikacija ugrađena u Windows 10 i Windows 11, kao i Office mobilne aplikacije za iOS i Android će slediti taj primer. Nakon ažuriranja, te aplikacije će preuzeti Microsoft 365 brend i novi logo, koji možete videti na naslovnoj slici ove vesti, koji i dalje izgleda kao slovo „O“.

Microsoft FAQ (stranica sa često postavljanim pitanjima) o tranziciji kaže da će Microsoft 365 obuhvatiti postojeće Office aplikacije plus OneDrive i Microsoft Teams „i još mnogo toga“. Kompanija takođe ističe da će brend Office nastaviti da postoji, bar neko vreme. Postojeći Office 365 nalozi se (još uvek) ne preimenuju, a Microsoft će i dalje prodavati trajne licencirane verzije Word, Excel i druge Office aplikacije kao Office 2021.

Content_card_C.jpg

Office je samo najnoviji Microsoft proizvod koji je dobio novo ime sa „Microsoft“ u sebi. Windows Defender, ugrađeni skener za zaštitu od malvera na platformi, postao je poznat kao Microsoft Defender sredinom 2019. Ova stranica je brošura za osam različitih proizvoda brendiranih kao Office, Azure i Microsoft, od kojih je sedam takođe postalo neka verzija „Microsoft Defendera“. Pretpostavlja se da su brendovi kao što su Windows i Xbox dovoljno jaki da se odupru preimenovanju i postanu „Microsoft OS“ ili „Microsoft Box“, ali ako Microsoft može da preimenuje Office, nije sigurno da će Windows i Xbox preživeti samostalnost.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare