Poslije 10 godina: Voda iz “Crnog vrela” potekla ka banjalučkim selima - BIGportal.ba
Banja Luka

Poslije 10 godina: Voda iz “Crnog vrela” potekla ka banjalučkim selima

Poslije 10 godina, voda iz fabrike vode „Crno vrelo“ potekla je prema selima Borkovići, Pervan, Goleši i Dedića lokva, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Prošle godine smo završili fabriku vode „Crno vrelo“ i počeli graditi prve krakove podsiostema „Zvijezda“ koji je namijenjen za oko 1 800 domaćinstava. Stanovništvo koje nije imalo stabilno snabdijevanje vodom konačno je dobilo kvalitetno snabdijevanje i uslov da se na ovom prostoru normalno i kvalitetno živi – istakao je gradonačelnik Igor Radojičić.

On je dodao da će radovi biti nastavljeni i u narednom periodu i da, ove godine, sa „Crnog vrela“ bude pruženo još nekoliko krakova.

– U septembru očekujemo početak radova vodovoda za Radosavsku, Slavićku, Joviće, Karaulu i Gornju Piskavicu. Očekujemo i ulazak u izgradnju velikog podsistema „Bronzani majdan“ prema rezervoaru na Filipovom brdu. Iduće godine nadamo se izgradnji još dva podsisetma, jer je oko 5 000 ljudi vezano za ovo područje i svi bi trebalo da imaju kvalitetno vodosnabdijevanje – naveo je Radojičić.

Mještanin Goleša Davor Trkulja, naglasio je da voda za njih praktično znači život u svakom smislu.

– Iako je bilo teško vez vode, moja porodica je ovdje ostala i opstala, a pokrenuli smo i vlastiti posao. Imamo firmu za preradu mesa i sada će nam biti mnogo lakše da organizujemo posao, a nastojaćemo i da ga proširimo te zaposlimo nove radnike – kazao je Trkulja.

Oste Vujinović iz sela Slavićka, rekao je da su vodu čekali dugo vremena i da je ovaj dan jedan od najsrećnijih u životu mještana, jer za njih voda znači život i ostanak na seoskom području.

Saopštenje

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 19. avgust 2022. godine

Vanja A

Jedan tender poništen, raspisan drugi: Još se ne zna kada će banjalučka Česma dobiti most

M.

U subotu otvaranje novouređene oaze za odmor uz rijeku Vrabas

M.

Ostavite komentar