Poslednji vapaj: Nemamo više oružja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poslednji vapaj: Nemamo više oružja

Zamenik šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe rekao je u razgovoru za “Gardijan” da Ukrajina gubi od Rusije na prvoj liniji fornta.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage se sada gotovo isključivo oslanjaju na oružje sa Zapada kako bi Rusiju držala podalje. “Ovo je sada rat artiljerije. O budućnosti će se sada odlučivati na ivicama ratišta, a mi gubimo u smislu artiljerije”, rekao je Vadim Skibickij.

“Sada sve zavisi od toga šta nam Zapad daje. Ukrajina ima jedan komad artiljerije na 10 do 15 ruskih. Naši zapadni partneri dali su nam oko 10 odsto onoga što imaju. Gotovo smo potrošili svu našu artiljerijsku municiju i sada koristimo NATO-ove granate. Evropa takođe isporučuje granate nižeg kalibra, ali kako i Evropi ponestaje oružja, količina je sve manja”, rekao je on.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je prošle sedmice da između 60 i 100 ukrajinskih vojnika umire svaki dan, a još 500 ih bude ranjeno.

Skibickij smatra da će sukob u bliskoj budućnosti biti uglavnom artiljerijski i da će broj raketnih napada koji se mogu pokrenuti iz Rusije i pogoditi civile ostati na trenutnom nivou.

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar