"Poslednji minut, poslednji korner, pogodite ko ga izvodi? Ostalo je istorija" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Poslednji minut, poslednji korner, pogodite ko ga izvodi? Ostalo je istorija”

Didije Drogba, jedan od najboljih afričkih fudbalera u istoriji, prisetio se finala Lige šampiona iz 2012. godine.

U utorak je bilo tačno osam godina otkako je Čelsi osvojio prvi i do sada jedini trofej šampiona Evrope.

Drogba je dugo pokušavao da se sa “plavcima” popne na krov Evrope i te 2012. činilo se da ponovo neće uspeti.

Andre Viljaš Boaš je otpušten početkom marta, ekipu je preuzeo Roberto di Mateo, a igrači su malo posle toga održali sastanak na kojem su govorili lideri tima.

Pre osam godina mendažer je otpušten od strane kluba, a mi igrači smo održali sastanak na kojem smo se osećali delimično krivim za njegov odlazak. Kapiten Džon Teri je govorio, kao i Frenk Lampard, Petr Čeh i ostali lideri tima“, piše Drogba na Tviteru i dodaje:

Odlučili smo da damo sve što imamo u Ligi šampiona, uprkos porazu 4:1 od Napolija. Jurili smo ovaj trofej osam godina i drugo mesto nam je bilo maksimum.

Posle sastanka pitao sam mladog Huana Matu: ‘Maestro, pomozi mi da osvojim Ligu šampiona’. On mi je odgovorio: ‘Čoveče, lud si, ti si Didije Drogba, ti ćeš meni pomoći da osvojim’. Na to sam mu rekao da sam osam godina pokušavao i da nisam uspeovao i da verujem u njega da će mi pomoći.

“Rekao sam mu da ću mu dati poklon ako osvojimo, to je bilo u februaru. Tri meseca kasnije, nalazimo se u Minhenu, igramo finale na njihovom stadionu. Posle osam minuta domaćin je poveo i bio sam toliko obeshrabljen. Mladi dečko (Mata) mi je rekao: ‘Veruj Didi, moraš da veruješ’. Skoro u suzama sam mu rekao: ‘Da verujem u šta? Skoro je kraj meča'”.

“Mislio sam da ću plakati kao pre nekoliko meseci kada sam izgubio finale sa Obalom Slonovače. Dolazi poslednji minut, poslednji korner, tačnije naš prvi korner naspram 18 koliko je imao Bajern. Pogodite ko je izveo udarac iz ćoška… Huan Mata i ostatak je istorija.

“Lekcija je – uvek verujte!”.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1262657710643953664

Danas objavljeno

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?

Vanja A

Memfis drugoj zvijezdi dao 105 miliona

Vanja A

Marko Pešić: Moj otac nema koronu

Vanja A

Ostavite komentar