Poslednje reči Ejmi Vajnhaus? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Poslednje reči Ejmi Vajnhaus?

Pevačica Ejmi Vajnhaus preminula je u julu 2011. godine, sa samo 27 godina, nakon duge bitke sa alkoholom i drogom.

Umrla je od trovanja alkoholom, a prema rečima časopisa Miror, veče pre smrti ju je posetila doktorka kojoj se Ejmi poverila.

Ejmi je umrla u svojoj kući u Kamdenu u severnom Londonu. Godinama se borila sa zavisnošću od droge i alkohola, a malo pre smrti počela je ponovo da pije.

Doktorka Kristina Romejt razgovarala je sa Ejmi veče pre nego što je pevačica umrla, a tokom istrage je otkrila kako joj je pevačica priznala da je počela ponovo da pije nakon dužeg perioda apstinencije.

Pevačica je navodno prihvatila ozbiljnost svog stanja i hladno rekla doktorki: “Ne želim da umrem.”

Doktorka Romejt je ispričala da je pevačici bio prepisan lek Librium, koji je trebalo da pomogne da se lakše nosi sa simptomima odvikavanja od alkohola.

Međutim, usprkos svojoj slabosti Ejmi je odbila bilo kakvu psihološku pomoć jer se, tvrdila je doktorka na sudu, plašila da će to loše da utiče na njenu kreativnost.

Tokom saslušanja doktorka je rekla: “Ona je bila jedna od najinteligentnijih mladih žena koje sam ikada srela. Bila je odlučna da sve uradi kako treba, uključujući i terapiju. Imala je jako stroge poglede na to.”

Opisujući stanje u kojem je pevačica bila veče pre nego što je umrla, Romejtova je rekla da je delovala “smireno i kao da je osećala neku krivicu”. Bila je “pripita, ali u stanju za razgovor”.

Ona je rekla i kako joj je Ejmi priznala da je ponovno počela da pije 20. jula, samo tri dana pre nego što je umrla.

Foto: gettyimages/ Matt Cardy / Stringer

Kada ju je pitala da li planira ponovno da prestane da pije, Ejmi je rekla da ne zna.

“Saveti koje sam davala Ejmi tokom dugog vremena bili su i u pisanoj i u govornoj formi. Pričala sam joj o efektima koje alkohol ima na organizam, uključujući i respiratornu depresiju i smrt, srčane probleme, probleme sa plodnošću i jetrom”, dodala je doktorka.

Tokom istrage zaključeno je da je Ejmi umrla “slučajnim trovanjem alkoholom”.

Na sudu je rečeno da je Ejmi imala 416 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, a to je mnogo više od 350 miligrama, što se smatra fatalnom količinom.

Policajci su u njenoj kući takođe našli i tri prazne boce votke.

Telo pevačice pronašao je Endru Moris, član obezbeđenja koji živi u kući, a rekao je da je svoje poslednje veče provela u spavaćoj sobi, gledajući televiziju i slušajući muziku.

On je došao da je obiđe oko 15 časova sledećeg dana i tada je video da ne diše i nema puls.

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar