Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 80 g otopljenog putera
- 2 kašike šećera
- 1 kisela pavlaka
- 1 krem sir
- 2 kašike prah šećera
- kesica želatina
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g svežih malina
Priprema:
Podlogu pravimo tako što ćemo u keks dodati puter sjediniti i ravnomerno poređati po dnu kalupa. Odneti na hlađenje. Izmiksirati 300 ml slatke pavlake, dodati kiselu pavlaku, krem sir i šećer u prahu i sve izmiksirati. Tu smesu staviti preko podloge, i ravnomerno rasporediti. Odneti na hlađenje.
Aktivirati želatin, u šerpicu za kuvanje dodati tri kašike vode i dve kašike kristal šećera, pa krenuti sa kuvanjem. Dodati i maline, i želatin i napraviti kompaktnu smesu. Preliti preko prethodno ohladjenog kolača. Nositi na hladjene. Servirati i dekorisati po želji. Prijatno!