11. Decembra 2020.

Poslanik EP: Tzv. Kosovo je mafijaška država

Big Portal

Marijani je na sastanku Odbora za spoljne poslove kritikovao izveštaj izvestilice Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, u kome je ona, između ostalog, podržala viznu liberalizaciju za Kosovo.

“Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode. Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija. Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak rana na Balkanu“, rekao je Tijeri.

On je podsetio da se bivši kosovski predsednik Hašim Tači tereti za ratne zločine, a da Viola fon Kramon nije ni pomenula tu činjenicu, prenosi Sputnjik pozivajući se na tekst prištinske „Gazete ekspres“.

“Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova. Zabrinut sam zbog toga kako izvestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za Kosovo. EU podržava mafijašku državu“, istakao je Marijani.

Izveštaj Viole fon Kramon o Kosovu francuski poslanik je nazvao neuravnoteženim, slepim i ideološkim.

Posle govora Marijanija, izvestilica Viola fon Kramon je rekla da je iznenađena njegovim govorom i da tzv. Kosovo nije mafijaška država.

Ona mu je predložila da zajedno posete Kosovo kako bi imao priliku da razgovara s tamošnjim stanovnicima, upozna se sa situacijom i proceni da li je to, kako je navela, mafijaška država i zemlja koja izvozi oružje.

Dodala je i da liberalizacija viznog režima ni na koji način ne bi ugrozila građane Francuske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare