27. Marta 2019.

Poslanicima Stanivukoviću i Vukanoviću blokirane plate!

Big Portal

Protiv Draška Stanivukovića podneseno je šest krivičnih prijava. Protiv dvije se, kako kaže, već brani, a ostale čeka da dođu na dnevni red. Stanivuković je optužen, između ostalog, za remećenje javnog reda i mira, za prisluškivanje, državni udar, oštećenje službenog automobila.

– Do sada sam dobio 32 000 maraka kazni po raznim osnovama. Prije nekoliko dana stigla je nova u iznosu od 500 maraka. U ovih 32 000 maraka spadaju i dvije hiljade maraka koje sam platio bivšem ministru prosvjete i kulture Danetu Maleševiću za duševni bol – kazao je Stanivuković za SC.

Grlati Stanivuković je dobio i 2 000 maraka kazne od Centralne izborne komisije BiH, jer se na dan opštih izbora slikao pored glasačke kutije. Sve kazne, kaže on, plaća sam i ne dozvoljava da to umjesto njega radi stranka.

– Ništa od toga ne prihvatam. Sve ide na sud. Plata je blokirana, odnosno od nje se odbija onoliko koliko je potrebno da se plate te kazne. Zbog toga iz svoga džepa dodajem pare na tu platu da bih je mogao raspoređivati udruženjima i pojedincima kojima pomažem – istakao je Stanivuković.

Počelo je ročište za prošlogodišnje “kamenovanje” u Čelincu, a Stanivuković će, ukoliko izgubi, morati da plati još dvije hiljade maraka kazne.

– Dva mjeseca ću primati jednu trećinu plate. Dvije trećine dodajem iz svog džepa da bih mogao davati Karitasu, Merhametu, Crvenom krstu To je ekonomski genocid nad poslanicima da bi zaćutali. Moja porodica je prodala sve firme i radimo van ove zemlje, pa me u tom smislu ne mogu zaustaviti.Ali ostajem u ovoj zemlji, jer neću da odustanem – rekao je Stanivuković.

Nebojša Vukanović nema nijednu krivičnu prijavu, ali je njegov bankovni račun napadnut više nego Stanivukovićev. Vukanović je i sam, na posljednjem skupštinskom zasjedanju, rekao kako mu je nedavno na putu skinuto sve što je imao na “kartici” da bi bile podmirene kazne.

– Nemam nijednu krivičnu prijavu. Nedavno je bilo suđenje po prijavi policije za prekršaj i narušavanje javnog reda mira. Navodno sam pisanjem o zloupotrebama policije uznemirio javnost. Imam desetak tužbi za klevetu i nanošenje duševnih bolova. Od bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Trebinja, po dvije vladike Grigorija i Ilije Tamindžije, odbornika i direktora – kaže Vukanović za naš portal.

Vukanović je do sada platio 15 000 maraka kazni, a po presudama koje su nedavno donesene sa kamatama mora da plati još 30 000. Vladika Grigorije je tražio 5 000 KM, sudija Bojana Rikalo 8 200 KM.

– Osuđen sam, jer sam rekao da je Grigorije Srpsko nacionalno vijeće u Dubrovniku izbacio na ulicu, a Rikalo kaže da ih nije izbacio već im je rekao da izađu! Hoće da me unište dok kriminalci šetaju slobodni – istakao je Vukanović.

I njemu je nedavno blokirana plata, a prije nekoliko dana mu je stiglo sudsko izvršenje na preko 20 000 maraka. Vukanović, kako kaže, pokušava da napraviti dogovor sa bankom da sve to “zatvori” jednim kreditom.

– Sada imam dobra primanja kao poslanik i može se sve to poplaćati za četiri godine. Javilo mi se više ljudi iz SDS-a, pitalo da li treba pomoći i hvala im na tome. Još mogu da poplaćam sve te presude i kazne. Stan sam kupio 2009. godine na kredit i još deset godina je pod hipotekom. Odmah bih ga prodao kada bi mogao da time “zatvorim” kredit i dugove. Sada je izvjesnija varijanta da uzmem novi kredit na četiri godine, dok traje mandat, i da platim kadijama što traže – rekao je Vukanović.

Goran Dakić/SrpskaCafe.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
seljak
seljak
4 godine prije

UDARNA VIJEST

Bole
Bole
4 godine prije

Pa i jeste važna vijest: gotovo svi mediji u RS su pod kontrolom jednog političkog centra. Svako istupanje van njega je kažnjivo na jedan ili drugi način.
Izaći i na bilo koji način pokušaj prenijeti svoju poruku ili te niko gotovo neće čuti, a a i ako te čuje tu je armija “stručnjaka za terorizam i obojene revolucije” koji će da te ocrne gore no Hitlera ili za svako drugo istupanje ti sleduje novčana kazna.
Samo jedan crv razmišljanja za patriote koji su se postrojili iza SNSDa, zapitajte se ZAŠTO zapad nije reagovao 25.12.18.? Šta je obećano u zamjenu da visoki predstavnik, EU i SAD ne reaguju?

seljak
seljak
Odgovori  Bole
4 godine prije

Koliko vidim ovdje se radi o presudama sudova, a ne o presudama politickih partija. PDP je bio na vlasti tamo gdje se trebalo popravljati stanje u pravosudju, a nisu nista uradili, a sad samo kukaju. Sta je bilo 25.12.18?

seljak
seljak
Odgovori  Bole
4 godine prije

Mediji su polarizovani, objektivni su odavno proslost.

seljak
seljak
Odgovori  Bole
4 godine prije

Zasto mislite da se neko postojio iza snsd kad kritikuje i ove tzv politicare ili njihove medijske poltrone?

Banjalučanin
Banjalučanin
4 godine prije

Imamo Bota na Sajtu. “seljak” – zar te nije sramota djece i druge nejači. Nije ovo mjesto gdje nepismeni treba da pišu. Brzo u rupicu, još nije otoplilo.

seljak
seljak
Odgovori  Banjalučanin
4 godine prije

Ko o cemu ku*va o postenju. I moje ime stvarno nije Bot.

Banjalučanin
Banjalučanin
Odgovori  seljak
4 godine prije

Iskreno, ali potpuno iskreno se nadam da si sada popio lijekić i našao rupicu. Crkošmo mi ….