Poslanici SNSD-a danas u Parlamentu BiH, glasat će za smjenu Podžića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici SNSD-a danas u Parlamentu BiH, glasat će za smjenu Podžića

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi da se na današnjoj sjednici izjasni o odluci predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije da smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

Tegeltija je odluku o smjeni donio 6. oktobra, nakon što je Podžić odlučio da odgodi zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači.

Podsjetimo, Podžić je pojasnio u emisiji televizije N1 Pressing zbog čega je donio odluku o odlaganju vojne vježbe između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Srbije koja je trebala biti održana na Manjači.

“Donio sam odluku nakon što sam vidio da u Srbiji zadnjih dana imamo povećan broj zaraženih, evo danas je preko 7.000 zaraženih koronavirusom, u Bosni i Hercegovini takođe je došlo do povećanja broja zaraženih a jako mali broj naših vojnika je imuniziran. Konkretno, oko 19 posto vojnika iz BiH je vakcinisano“, izjavio je ministar odbrane BiH za N1.
Pored Podžićeve smjene, na dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čijim se izmjenama predviđa spuštanje izbornog praga na stranačkoj listi sa sadašnjih 20 na 10 odsto.

Poslanici bi trebalo da razmotre i više izvještaja, kao i inicijativa, među kojima je i inicijativa poslanika Damira Arnauta za uspostavljanje procesa i otpočinjanja procesa izdavanja jedinstvenih Kovid sertifikata s ciljem njihovog korištenja izvan BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će poslanici SNSD-a danas otići u Parlament BiH, zato što smatraju da je “neophodno da podrže inicijativu o smjeni ministra odbrane”.

N1

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar