Poslanici RS-a podnijeli zahtjev za okupljenje građana 27. juna u Banjoj Luci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici RS-a podnijeli zahtjev za okupljenje građana 27. juna u Banjoj Luci

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković i Jelena Trivić predali su danas banjalučkoj policiji zahtjev za mirno okupljanje građana 27. juna na glavnom banjalučkom trgu. Jelena Trivić je pozvala na taj skup sve, kako je navela, obespravljene, ponižene i one građane koji smatraju da ne žive…

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković i Jelena Trivić predali su danas banjalučkoj policiji zahtjev za mirno okupljanje građana 27. juna na glavnom banjalučkom trgu.

Jelena Trivić je pozvala na taj skup sve, kako je navela, obespravljene, ponižene i one građane koji smatraju da ne žive u slobodnom i pravednom društvu.

Istakla je da će mirno okupljanje biti održano u skladu s Ustavom RS-a, koji garantuje slobodu misli i opredjeljenja, kao i pravo na mirno okupljanje i javni protest.

Stanivuković je rekao da se on s 26 godina ne plaši predvoditi nezadovoljne građane, zajedno s Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem te da građani ne treba da se boje da izađu na taj skup.

  • Ne treba da budemo vreće i pijuni koje vlast pomjera kako želi s Trga Krajine, ispred Hrama u centru Banje Luke pa na kraju s klupa – kazao je.

Tvrdi da im niko ne može odrediti gdje će stajati.

  • Mi smo slobodni ljudi – rekao je Stanivuković i dodao da su stoga, prvi put, zajedno s kolegom u Narodnoj skupštini i Nebojšom Vukanovićem, poslanici podnijeli zahtjev policiji da odobri zahtjev za okupljanje 27. juna, u 19.30 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci.
  • Ministru unutrašnjih poslova Rpublike Srpske poručujemo da ne traži izgovore, već da odobri naš zahtjev da se slobodno okupimo i Trg Krajine i sve što je građansko, vratimo njima – rekao je Stanivuković novinarima.

Podršku im je dala i grupa građana, koja je danas s njima došla ispred zgrade banjalučke policije.

FENA

Danas objavljeno

Bajdene, ne tamo: “Ovo je tragično”

M.

Kina proslavlja Dan državnosti

M.

Detalji zločina u Beogradu: Ubijena žena radila kao doktorica u Bijeljini

M.

Ostavite komentar