3. Novembra 2019.

Poslanici ponovo čitali vijesti ispred RTRS-a

Big Portal

Dvanaesta godišnjica od nerazjašnjene smrti Milana Vukelića koji je ubijen 6. novembra 2007. godine, bila je povod Jeleni Trivić i Drašku Stanivukoviću da u svoje „Istinite vijesti RTRS“ pozovu sestru ubijenog, Gordanu Vukelić. Ona je ponovila da više od decenije vodi uzaludnu borbu i da je istraga još uvijek u toku.

„I ta istraga poprima oblike beskonačnosti. Ali postoji Božija pravda koja možda jeste spora, ali je dostižna. Milan je uvijek govorio, da je časnije umrijeti kao čovjek, nego živjeti na koljenima. Moj brat Milan je živ, jer je on oličenje suštinske potrebe čovjeka za slobodom. Kao da je ubijen glineni golub, a ne čovjek“, kazala je Gordana Vukelić.

Osim slučaja Vukelić, Stanivuković i Trivićeva osvrnuli su se i na ubistvo Slaviše Krunića i na ostale nerasvijetljenje smrti i nelegalne poslove.

„Tako su brojni predmeti ubistava, namještenih tendera, kriminalnih radnji i afera zatvoreni u fiokama, dok su ljudi koji sve to rade, na potpunoj slobodi. Hoćemo da nas o njegovom ubistvu izvještavaju, nećemo da se o tome glasno ćuti“, rekao je poslanik PDP-a u NS RS, Draško Stanivuković.

U improvizovanom studiju ispred ulaza u zgradu RTRS, ponovo se u centru pažnje našao Prointer i njegov sklopljeni posao, vrijedan kako kažu, 60 hiljada boračkih dodataka i 50 hiljada penzija. Glavna vijest koju su mediji objavili jeste i da svakoga dana 171 osoba, dobije posao u RS.

„Da su ovi podaci tačni to bi značilo da je potrebno ukupno 526 dana, odnosno manje od jedne i po godine, što znači da u maju 2021. godine neće biti niti jedna nezaposlena osoba u RS. Ovo je naravno moguće jedino na zvaničnoj RTRS u izvještajima Zore Vidović, Radovana Viškovića i Vjekoslava Petričevića“, kazala je Trivićeva.

U „Istinitim i neobjavljenim vijestima RTRS“, podsjetili su i da je javni servis zbog svog izvještavanja o skupu „Pravda za Davida“ 5. oktobra prošle godine, kažnjen od strane RAK-a sa 16 hiljada maraka.

„Vlada RS dala je donaciju od 5 miliona maraka RTRS. Mi pitamo da li je to budžet za novih 312 laži, s obzirom da su ovu platili 16 hiljada maraka“, naglasio je Draško Stanivuković.

Među obrađenim temama, našlo se i zapošljavanje u Gradskoj upravi Banjaluka, a bilo je riječi i o dešavanjima na sjednici NS RS održanoj prošle sedmice.

„Iz režimskih medija čuju se jedino grube i teške riječi iz opozicionih parlamentarnih klupa, dok zvuka često nestane kada iz redova vlasti ospu salvu uvreda po neistomišljenicima. Vrijeđanja najviše dolaze od poslanika Ilije Tamindžije, kome se sprema povelja opštine Nevesinje na Mitrovdan, dok je drugi po redu Kostadin Vasić, već primio nagradu zbog svog ponašanja, a to je optužnica zbog premlaćivanja komšije i rođaka zbog čega je prethodno već dva puta osuđivan“, poručila je poslanik Jelena Trivić.

Posebna pažnja „Istinitih vijesti“ bila je zaduženost Republike Srpske i izvještaj resornog ministra Zore Vidović. Trivićeva je podsjetila da je Srpska duplo više zaduženija od FBiH. Poslanici PDP-a pitaju i da li će se nastaviti praksa da javni servis prekida prenos sjednice NS RS zbog košarkaške utakmice?! Postavljaju i pitanje, da li će promjena mišljenja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o tome da treba dozvoliti građanima iz samoproglašenog Kosova da putuju u BiH, uticati i na druge stavove?!

„Da li je očekivati u skorijem periodu promjenu stavova oko članstva u NATO, ANP-a ili priznavanja Kosova nakon prijateljskih, a moglo bi se reći i bratskih zagrljaja sa Tačijem“, dodao je Stanivuković.

Iz opozicije su pozvali građana da i naredne nedjelje dođu ispred zgrade RTRS kada će opet čitati „Istinite vijesti“.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare