Poslanici podržali najavljene smjene: Kome ističe rok trajanja u Vladi Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici podržali najavljene smjene: Kome ističe rok trajanja u Vladi Srpske

Narodni poslanici iz vlasti i opozicije podržavaju najavu premijera Radovana Viškovića da u Vladi Srpske izvrši neke promjene kako bi efikasnije nastavila s radom.

Narodni poslanici iz vlasti i opozicije podržavaju najavu premijera Radovana Viškovića da u Vladi Srpske izvrši neke promjene kako bi efikasnije nastavila s radom.

Premijer Višković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim radom Vlade, ali da može i mora još bolje, zbog čega će do kraja godine biti nekih promjena u Vladi.

–Promjena će biti. Ne želim da govorim ni o 4 niti o 10 mjesta. Promjena će biti i to do kraja godine. Sad, koji su razlozi za promjene, to je manje važno. O tome ne treba previše dizati prašinu. Vlada, premijer, ministri, nemaju ograničen rok trajanja. Vlada je tim i mora da radi najbolje što zna – rekao je Višković.

Iako je premijer slične komentare imao i ranije, sudeći po svemu, ovaj put je odlučan. U njegove najave vjeruju i narodni poslanici iz oba tabora.

Dali zeleno svjetlo

Narodni poslanik SNSD i njegov stranački kolega Nedeljko Ćorić vjeruje u namere premijera, jer, kako kaže, on je ozbiljan čovjek.

–Premijer najbolje zna šta će i kako će biti. On je vođa tog tima i najbolje zna da li i kako ljudi u Vladi RS mogu da odgovore izazovima. Na nama je da donosimo zakone, a na ministrima da rade svoj posao i ispunjavaju svoj posao – rekao je Ćorić.

Da će poslije ovakve najave promjene sigurno biti saglasan je i narodni poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

–Ako je premijer najavio promjene, onda će ih sigurno biti. Ima ministara koji dobro rade svoj posao, a ima i onih koji nisu aktivni i koji nisu savladali svoj zanat. Biće promjena i treba da ih uvijek bude. Zato smo i rekli da ćemo svakih 100 dana praviti presjeke i analizirati da vidimo ko to radi, a ko ne radi – rekao je Vasić.

Bundalo: Vlada kompromisa

Da Vladi RS trebaju promene saglasan je i šef kluba poslanika PDP, Perica Bundalo. On je još na početku kritikovao Vladu RS, govoreći da je to „Vlada kompromisa“ konstituisana na bazi interesa pojedinih politučkih partija.

–U ovoj Vladi ima dobrih rješenja, ali ima i onih manje kvalitetnih. Vlada je najavila značajne promene i velike projekte, koje ne vidimo za sada, tako da je svaka promjene koja podrazumijeva kompetentnije ljude i bolja rešenja dobrodošla – rekao je Bundalo.

Vukanović: Đokić je meta broj 1

Iako se o imenma kojima još nije govorilo, narodni poslanik u klubu SDS, Nebojša Vukanović, kaže da bi otići trebao ministar koji se posljednjih mjeseci našao u centru afera – Petar Đokić.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

–Đokić je meta broj jedan, ali biće tu još dosta ministara koji nisu zadovoljili. Nažalost, ovo je najgora Vlada u istoriji Republike Srpske. Oko 90 odsto ministara nema nikakav rezultat rada, neke od njih mi poslanici nikada nismo uspjeli ni vidjeti, jer nikada nisu došli na sjednice – rekao je Vukanović.

Dodaje da se Višković i ranije zalagao za smjenu Đokića, jer je svjestan da mu je kabinet loš. Međutim, kako kaže „on ga nije ni sastavljao pa ne snosi odgovornost“.

–Srpskoj ne trebaju samo kozmetičke promjene ministara, nego promjene sistema. To što će neke marionete zamijeniti drugim marionetama nema puno efekata. U ministarstvu nam trebaju stručnjaci – rekao je Vukanović.

Srpskainfo, Tanja Vukomanović
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Kraj Superlige: Izašli svi Englezi!

Zeljka

Zemljotres u blizini Ljubljane

M.

Predsednik otišao na prvu liniju fronta i poginuo

M.

Ostavite komentar