Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici NSRS o rebalansu budžeta i novom zaduženju

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti posebnu sjednicu raspravom o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu u iznosu od 678 miliona KM.

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti posebnu sjednicu raspravom o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu.

Ministar finansija Zora Vidović rekla je juče da je prijedlogom odluke predviđeno dugoročno zaduživanje Srpske za ovu godinu u maksimalnom iznosu do 678 miliona КM.

Vidovićeva je objasnila da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion КM, a na inostranom tržištu 323,8 miliona КM.

Prema njenim riječima, od 354,1 miliona КM izvršeno je zaduženje od 214,1 milion КM i ostaje da je na domaćem tržištu još moguće zaduženje od 140 miliona КM.

U nastavku posebne sjednici biće razmotren i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina /908-BA/.

Poslanici su tokom posebne sjednice Narodne skupštine razmotrili Prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 188 miliona КM i iznosi 3,613 milijardi КM. Razmotren je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju ovogodišnjeg budžeta.

Razmotren je i prijedlog odluke o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi zakonskom snagom.

Narodna skupština Republike Srpske u četvrtak, 21. maja, usvojila je odluku o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske jer je stavljena pod kontrolu epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Posebna sjednica održava se u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

agencije

Danas objavljeno

Traže raskidanje ugovora za nabavku pokretne bolnice u Srpskoj

M.

Od virusa korona u BiH oporavile se 1.803 osobe

M.

Banjaluka: Dvojica lopova provalili u stan kod Palate Republike

M.

Ostavite komentar