Poslanici NSRS biraju delegate u Vijeće naroda - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici NSRS biraju delegate u Vijeće naroda

U Banjaluci je u toku druga posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da budu izabrani delegati za Vijeće naroda Republike Srpske.

Prethodno je održana sjedmica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske koji je zakazao drugu posebnu sjednicu za sa jednom tačkom dnevnog reda: Izbor delegata za Vijeće naroda Republike Srpske.

Ova tačka dnevnog reda povučena je juče sa Dnevnog reda Prve posebne sjednice, jer je Centralna izborna komisija BiH izdala saopštenje po kojem je rok za žalbu na izbor delegata istekao noćas u ponoć.

Narodna skupština Republike Srpske CIK-u je na vrijeme dostavila sve liste za ovjeru, ali da je CIK probio rok od 24 časa za njihovu verifikaciju, zbog čega je došlo do pomjeranja odlučivanja o izboru delegata za Vijeće naroda Republike Srpske.

Podsjećamo, poslanici su izabrali delegate u Dom naroda parlamenta BiH.

U Dom naroda idu četiri delegata iz SNSD-a i jedan iz SDS-a. Izabrani su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić a iz SDS-a Želimir Nešković.

Izabrana su i tri potpredsjednika parlamenta: Socijalista Petko Rankić, iz reda hrvatskog naroda SNSD-ova Anja Ljubojević, a iz bošnjačkog Mirsad Duratović.

Četvrti potpredsjednik iz SDS-a biće izabran naknadno, jer ova partija nije dostavila prijedlog kandidata.

Danas objavljeno

Snažan zemljotres u Hondurasu

Vanja A

Bocan-Hačenko: Zapad zabranio Ukrajini da postigne mirovni sporazum, cilj im je da rat traje duže

Vanja A

Rodžer Voters na SB UN: Rusija nije počela Specijalnu vojnu operaciju bez razloga

Vanja A

Ostavite komentar