Poslanici novog saziva PD PS BiH položili zakletvu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici novog saziva PD PS BiH položili zakletvu

Poslanici novog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas su na početku konstitutivne sjednice položili zakletvu čime su preuzeli dužnost koju će obavljati naredne četiri godine.

Nebojša Radmanović, kao nastariji poslanik u svojstvu privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma, čestitao je svim novoizabranim poslanicima.

Nakon polaganja svječane izjave, Radmanović je konstatovao da postoji kvorum za punovažno odlučivanje.

On je podsjetio na odrebe Poslovnika koje se odnose na izbor predsjedavajućeg i njegova dva zamjenika, napominjući da predsjedavajući ne može biti iz istog konstitutivnog naroda kao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjedavajući Savjeta ministara.

  • Želim da podsjetim da je na dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Željka Cvijanović koja je tu dužnost preuzela 16. novembra, a na dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija. U dogovorima smo zaključili da dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma sada treba da obavlja kandidat bošnjačkog naroda – rekao je Radmanović.

On je naveo da bi prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma trebalo da bude kandidat iz reda hrvatskog naroda, a da drugi zamjenik iz reda srpskog naroda.

Tokom rasprave za rukovodstvo Predstavničkog doma predloženi su Nebojša Radmanović, Denis Zvizdić, Marinko Čavara, Zlatan Begić iz reda ostalih, kao i Mladen Bosić.

Poslanici iz SDA zatražili su pauzu prije glasanja.

Danas objavljeno

Dvije žene ranjene u pucnjavi u Kosovu Polju

M.

U raciji u Tirolu pali i dileri iz BiH, rasturali kilograme kokaina i marihune

M.

Rusija: Primoravaju nas da ubrzamo tempo

M.

Ostavite komentar