6. Jula 2022.

Poslanici danas o povećanju plata za 100 maraka

Big Portal

Predviđeno je da po hitnom postupku bude razmotren Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Srpskoj.

Poslanici po hitnom postupku treba da razmotre i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2022. godinu.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je ranije da je posebna sjednica zakazana na zahtjev Vlade Republike Srpske, koja je predložila da se vodi objedinjena rasprava od prve do osme tačke dnevnog reda, a da će se poslanici pojedinačno izjašnjavati o svakoj tački.

(Srna)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare