Poslanici danas o policiji Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poslanici danas o policiji Srpske

U Banjaluci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS na čijem dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, iz koga su juče povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije Srpske. Kako je navedeno, ti članovi su povučeni…

U Banjaluci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS na čijem dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, iz koga su juče povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije Srpske.

Kako je navedeno, ti članovi su povučeni s obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju. Najavljeno je i da će Jedinice za podršku promijeniti naziv u Žandarmeriju.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru te oružju i municiji. Prethodno je predviđeno razmatranje Prijedloga zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u RS.

BN TV

Danas objavljeno

Rusija uklonila hidroksihlorikin sa liste lekova za kovid

M.

Hrvatska ipak protiv istopolnih roditelja: Država će se žaliti na odluku

M.

Hrvatska: Preminule 33 osobe, zaraženo još 1.435

M.

Ostavite komentar