Poslanica Bundestaga: NATO podržavao kriminalce iz OVK - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poslanica Bundestaga: NATO podržavao kriminalce iz OVK

Poslanica u nemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen iznela je optužbe na račun bivše OVK i njenih lidera, ali i na račun NATO-a, navodeći “da je prekršio međunarodno pravo podržavajući OVK kriminalce”.

Sevim Dagdelen je na Fejsbuku napisala da je posao Suda u Hagu, nakon potvrđivanja optužnica protiv lidera OVK, da “osigura bezbednost potencijalnih svedoka, kako ih ne bi zastrašivali ili čak ubijali, kao što je bio slučaj sa bivšim kosovskim premijerom i komandantom OVK Ramušem Haradinajem”, navodi Reporteri, prenosi Kosovo onlajn.

“Potvrda optužbi protiv Tačija takođe je udarac za saveznu Vladu koja je svih ovih godina branila zločinca, s obzirom na to da je znala da je nemačka obaveštajna služba BND ukazivala 2005. na komandanta OVK kao na vezu između organizovanog kriminala i politike, kao i glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte koja je otkrila krijumčarenje organa 2008. godine”, napisala je Dagdelen.

Poslanica turskog porekla u nemačkom Bundestagu iznela je optužbe i na račun NATO-a, kao i protiv nekadašnjih lidera vodećih članica Alijanse – Bila Klintona, Tonija Blera i Gerharda Šredera.

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar