Posjetioci tvrde da u Luvru vlada haos - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Posjetioci tvrde da u Luvru vlada haos

Posjetioci najvećeg francuskog muzeja Luvr sve više zamjeraju što su primorani da u dugim redovima čekaju da bi videli najčuveniju sliku tog muzeja, portret Mona Lize Leonarda da Vinčija.

Posetioci se žale što se u redovima čeka dugo, ali najviše im smeta što im je dozvoljeno da samo nekoliko minuta posmatraju slavnu sliku jer ih čuvari teraju da nastave da idu dalje, piše Njujork tajms.

S obzirom na to da je slika malih dimenzija, posetioci se žale da ne mogu ni dobro da je vide sa udaljenosti koja je dozvoljena.

Inače, Mona Liza je trenutno izmeštena sa svog standardnog mesta jer se ta sala renovira i smeštena je u monumentalnu dvoranu „Mediči“ u kojoj se nalaze Rubensova platna koja svojom veličinom dominiraju nad njom.

Uprava Luvra, zato predlaže posetiocima da zakažu „Susret sa Mona Lizom“ jer samo će oni koji imaju rezervaciju, od njih 30.000 koji dođu samo da bi videli Leonardovu sliku, moći sigurno to i da učine, ali takođe, samo nekoliko minuta.

Posetioci se žale da im čuvari dozvoljavaju samo minut da naprave selfi pored Mona Lize i tvrde da u Luvru vlada haos, da je loše organizovan i da se čuvari loše ophode sa posetiocima.

Luvr je najposećeniji muzej na svetu i svake godine u njega dođe najmanje 10,2 miliona posetilaca, od čega skoro 80 odsto dolazi samo zbog Mona Lize.

Uprava je dozvolila posete Luvr samo tokom tri dana u nedelji i preporučuje zainteresovanima da već sada rezervišu termine za posete tokom jeseni jer je to jedini način da im mogu garantovati ulazak u Muzej.

Mona Liza će biti vraćena na svoje stalno mesto u oktobru, kada će biti otvorena velika izložba posvećena 500. godišnjici Leonardove smrti.

Danas objavljeno

Paparazzo fotke otkrile pravo lice Kendall Jenner, najplaćenije manekenke na svijetu

Vanja A

Ljekar zabranio kraljici da pije alkohol

Vanja A

Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Vanja A

Ostavite komentar