Posebna sjednica NSRS o Budžetu 16. decembra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Posebna sjednica NSRS o Budžetu 16. decembra

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za srijedu, 16. decembar, posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi, po hitnom postupku, trebalo da bude razmatran Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2021. godinu u iznosu od 3,795 milijardi KM.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi na posebnoj sjednici trebalo da bude razmatrano osam tačaka, među kojima Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godine.

“Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama po hitnom posptupku, Prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o igrama na sreću, Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2021. godinu, te Prijedlog Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2021. godinu”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Kolegijuma.

On je istakao da će posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana uz poštovanje mjera propisanih u borbi protiv virusa korona, a početak je zakazan za 10.00 časova.

Čubrilović je rekao da je sjednici Kolegijuma prisustvovala većina šefova poslaničkih klubova, osim SP-a i PDP-a, koji su pisano obavijestili predsjednika parlamenta da će Kolegijumu prisustvovati njihovi zamjenici.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo obavijestio je predsjednika Narodne skupštine da će sjednici Kolegijuma prisustvovati njegov zamjenik Igor Crnadak, koji nije došao na sjednicu.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je danas ispoštovan Poslovnik o radu Narodne skupštine, za razliku od juče kada, kako je naveo, nije mogla biti održana sjednica Kolegijuma.

On je ponovio stav da su skupštinski materijali loši i da se zalaže za smjenu Vlade i formiranje, kako kaže, ekspertske.

Komentarišući uklanjanje table sa imenom Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama, Stanić je rekao da izuzetno poštuje porodicu Karadžić i da je zato saglasan sa svakom odlukom, te da nije saglasan da bilo kome zbog table budu uvedene sankcije, pa ni predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Danas objavljeno

SAD i EU zabrinute, razlog – Kina

M.

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Ostavite komentar