11. Decembra 2020.

Posebna sjednica NSRS o Budžetu 16. decembra

Big Portal

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi na posebnoj sjednici trebalo da bude razmatrano osam tačaka, među kojima Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godine.

“Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama po hitnom posptupku, Prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o igrama na sreću, Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2021. godinu, te Prijedlog Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2021. godinu”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Kolegijuma.

On je istakao da će posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana uz poštovanje mjera propisanih u borbi protiv virusa korona, a početak je zakazan za 10.00 časova.

Čubrilović je rekao da je sjednici Kolegijuma prisustvovala većina šefova poslaničkih klubova, osim SP-a i PDP-a, koji su pisano obavijestili predsjednika parlamenta da će Kolegijumu prisustvovati njihovi zamjenici.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo obavijestio je predsjednika Narodne skupštine da će sjednici Kolegijuma prisustvovati njegov zamjenik Igor Crnadak, koji nije došao na sjednicu.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je danas ispoštovan Poslovnik o radu Narodne skupštine, za razliku od juče kada, kako je naveo, nije mogla biti održana sjednica Kolegijuma.

On je ponovio stav da su skupštinski materijali loši i da se zalaže za smjenu Vlade i formiranje, kako kaže, ekspertske.

Komentarišući uklanjanje table sa imenom Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama, Stanić je rekao da izuzetno poštuje porodicu Karadžić i da je zato saglasan sa svakom odlukom, te da nije saglasan da bilo kome zbog table budu uvedene sankcije, pa ni predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare