28. Oktobra 2020.

Posađena aleja uz Klinički centar

Big Portal

Banjaluka je grad zelenila i ponosi se time. Drvored uz Klinički centar u budućnosti će nas podsjećati na teško vrijeme u kojima su zdravstveni radnici nosili ogroman teret – poručio je ovom prilikom gradonačelnik Igor Radojičić, koji je zajedno sa medicinskim radnicima, studentima medicine i matutrantima banjalučkih srednjih škola prisustvovao sadnji na obje lokacije.

Učenica četvrtog razreda Gimnazije Anastasija Bosančić, koja je zajedno sa gradonačelnikom zasadila jednu od sadnica u novoj aleji – istakla je da je sadnja drveća veoma važna za grad ali i za sve mlade koji učestvuju u ovoj aktivnosti.

– Ostavljamo nešto što je korisno za prirodu, ali je ovo nešto čega ćemo se sjećati dugo i ostati nam kao uspomena na srednjoškolske dane – naglasila je ona.

U „Aleji zahvalnosti medicinskim radnicima“ zasađeno je 65 sadnica katalpe, a u Aleji maturanata 105 sadnica gorskog javora.

Iduće sedmice bića formirana i Aleja posvećena sportskom društvu Borac – na zelenoj površini u Gundulićevoj ulici, odnosno na prostoru uz istočnu tribinu Gradskog stadiona.

Ove godine ukupno je planirano da se u gradu zasadi 1.000 novih sadnica, a pored toga već je zasađeno više od 600 sadnica u okviru pošumljavanja Ponira.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare